U bent hier: Home \ Nieuws \ Nieuws algemeen

Nieuws algemeen

Murre Technologies is nu ook dealer van Go Deep

Go Deep is een belangrijke leverancier van de oesterteelt systemen, het verstrekken van drijvers, oestermanden en voor een goed advies over het bouwen en onderhouden van oester percelen. Waarom kiest u voor Go Deepsystemen voor oesterteelt, het is beproefde apparatuur. Getest en bewezen door oesterkwekers van over de hele wereld gedurende 20 jaar. Schelpdierteelt is plaatsgebonden en we begrijpen dat geen twee locaties identieke omstandigheden hebben. Wij produceren met 1eklas materialen en kunnen zorgen voor alle onderdelen van complete oester kweek systemen die op maat gemaakt worden voor de speciale behoeften van u als kweker. In nauwe samenwerking met de kwekers helpen bij het ontwikkelen van oester kweek systemen die op "hoge kwaliteit" geproduceerd worden dat is de passie van Go Deep. Het succes van onze klanten is ons hoofddoel
Klik hier om de brochure te lezen


Doe mee met het mooiste zeewierproject van Nederland!

Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en organisaties slaan de handen ineen om een belangrijke stap te zetten met zeewierteelt op zee. De 1000kilo-proef: een project waarbij voor het eerst Nederlands Noordzeewier zal worden geteeld, geoogst en verwerkt tot lekker voedselproduct. Lokaal, transparant en vooral ook tastbaar en herkenbaar; het gebeurt allemaal direct voor de Scheveningse kust. Hiermee willen we laten zien dat hier kansen liggen voor toekomstige Noordzee-ondernemers. Dit najaar gaan we van start, samen met leden uit het Zeewierplatform en lokale ondernemers. Wilt u meer weten of misschien wel meedoen met dit ondernemende en innovatieve project? Neemt u dan vooral contact met ons op!
Klik hier om het complete bericht te lezen


Tongkweek: Ja-Natuurlijk. Ontwikkeling van een natuurlijk Zero Emission tongkweek systeem.


Bedrijfsfilm groente en fruitverwerkingslijnen

Door het programma NV Nederland is over onze groente en fruitverwerkingslijnen een mooie bedrijfsfilm gemaakt. Bekijk de video, maak kennis met Murre Techniek b.v. en zie wat wij ook voor u kunnen betekenen!


ONTWIKKELD: NIEUWE Haith Polisher met nog lagere onderhoudskosten

Door constante innovatie heeft Haith Group weer een belangrijke stap vooruit gezet en een belangrijke voorsprong op de concurrentie. Met toepassing van de nieuwste technologie is een nieuwe generatie polishers ontwikkeld, hierdoor kunt u profiteren van nog lagere onderhoudskosten, besparing op schoonmaakkosten en het beste polijstresultaten voor uw product. Ook heeft Haith als eerste ter wereld een unieke combinatie van de Haith Trommel wasmachine en Root Veg polijstmachine in één compact apparaat ontwikkeld; genaamd de MULTI-WASHER.

Unieke Eigenschappen van de nieuwe Polisher:

UNIEK AANDRIJFSYSTEEM
Gepatenteerde SEW Direct Roller Drive resulteert in betere overbrengingen, geen gebruikmaking meer van pulleys en riemen.
Slippende borstelrollen zijn uitgesloten en nog minder service en onderhoudskosten.

ZWAAR BELASTBARE TROMMELAANDRIJF AS
Zwaar belastbare hoofdaandrijfas uitgerust met Cooper deelbare lagers voor eenvoudig en veilig onderhoud.
De trommel wordt aangedreven door Kevlar riemen die bekendstaan om hun lange stand tijd en geruisloze werking.

Borstel TECHNOLOGIE
Uitgebreide testen en jaren van ontwikkeling hebben geresulteerd in optimale borstelkwaliteit om een superieure afwerking te geven op vele soorten groenten.
Talloze variaties in borstelconfiguratie mogelijk

Uniek CIP SYSTEEM
Optie op bedieningspaneel voor automatische reiniging van de polisher, besparing op schoonmaak kosten.

AIR JACK SYSTEEM
Verwerkings hoekverstelling doormiddel van een Drukknop op het bedieningspaneel voor het geheel automatisch instellen van de laagdikte van het product in de trommel d.m.v. een airjack systeem.

EENVOUDIGE INSPECTIEDEUREN over de volle lengte van de machine.
Door volledige in de lengte naar boven opengaande deuren ontstaat complete toegang tot de borstelrollen en alle bewegende delen voor het gemak van onderhoud en hygiëne.

GEMAKKELIJKE ROLLEN VERVANGER
Een door Haith speciaal ontworpen koppeling tussen de aandrijving en de borstelrol voorkomt belasting op de aandrijving en maakt het zeer eenvoudig verwijderen van de borstelrollen mogelijk. De borstelrol met lager huizen en lagers met drievoudige afdichting kunnen in zijn geheel in een handkomdraai uit de machine genomen worden.

Voor meer informatie:
Bastiaan Hoogerland
Murre Techniek
Zuidweg 18-20
4413 NM Krabbendijke
M: +31(0)6-20056560
T: +31(0)113-503080
bastiaanh@murre.nl


Met dank voor de prettige samenwerking in het afgelopen jaar, wensen wij u Goede Kerstdagen en een Voorspoedig Nieuwjaar.


Demomiddag Optische Sorteerlijn

Op 13 mei 2015 hebben we een demomiddag gehouden in ons bedrijf, waarbij we uitleg en een demonstratie hebben geven van een optische sorteerlijn voor het volledig automatisch sorteren van mosselen. Deze sorteerlijn is gemaakt in opdracht van een klant in Noorwegen en in nauwe samenwerking met onze partner Concept Engineers. De sorteerlijn is speciaal ontwikkeld voor het sorteren van mosselen met diverse optische gebreken. In de productstroom worden producten met vreemde kleuren, vormafwijkingen en ongewenste bestanddelen gedetecteerd en met hoge precisie uit de stroom verwijderd. Deze sorteerlijn verhoogt de verwerkingscapaciteit per uur met minder arbeidskosten. Daarnaast kan deze sorteerlijn flexibeler inspelen op de vraag van de markt en wordt een stabiele eindkwaliteit gegarandeerd.

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen over deze sorteerlijn, neem dan gerust contact met ons op!


Service vloot uitgebreid

Wij hebben onze service vloot uitgebreid met een Mercedes Vito!
Zo kunnen wij u nog beter van dienst zijn!


Multi-Wash systeem

Groentenverwerkende bedrijven proberen voortdurend hun marges te verhogen door het verminderen van de hoeveelheid afval. Het Britse Haith speelt hierop in met systemen die energiekosten reduceren, minder water verbruiken en loonkosten drukken. Directeur Nigel Haith: "Het Haith Muli-Wash Systeem voldoet aan al deze eisen en maakt het hele verwerkingsproces een stuk makkelijker. De aardappelen worden grondig gewassen zonder dat ze beschadigen. Het voordeel van dit systeem is dat alle onderdelen in één machine zitten, zodat de aardappelen niet voortdurend hoeven te worden vervoerd."

Het gepatenteerde Haith Multi-Wash systeem biedt onder meer het verwijderen van stenen en het grondig polijsten van de aardappelen. Een belangrijke verbetering maakt grondige reiniging mogelijk zonder dat de aardappel beschadigt. Het compacte alles-in-een plug-and-play ontwerp maakt installatie zeer eenvoudig. Er zijn een aantal opties en configuraties beschikbaar voor het invoeren van specifieke eisen.

De aardappelen komen meteen in het water terecht, waar stenen en kluiten worden verwijderd. Als er sprake is van zware aardkluiten en er een robuuste wasbeurt nodig is, kan het waterpeil worden verhoogd. Een rubberen rolmechanisme voert aardappelen door de tunnel, terwijl de hoge drukspuit aangekoekt vuil verwijdert. Uiteindelijk worden de aardappelen netjes en voorzichtig gepolijst.


Aardbeien-ontkroon machine Mod. “DF12”

De aardbeien-ontkroon machine Mod. “DF12” is speciaal ontworpen om aardbeien te ontkronen en in twee of vier stukken te snijden. Deze innovatieve machine is ontwikkeld om arbeidskosten te besparen en kan tot 230 aardbeien per minuut ontkronen. De machine gaat uiterst voorzichtig met iedere aardbeiom, zodat enige schade wordt voorkomen. Alle onderdelen van de machine die in contact komen met het product zijn foodsafe. De machine heeft een roestvast stalen constructie en is uitgerust met een transportband. De transportband bestaat uit twee keer twee rijen aardbeienhouders die de aardbeien continu naar de bewerkingsstations brengen. De bewerking vindt plaats in 3 stappen: uitlijnen, ontkronen en in stukjes snijden (indien gewenst).

Capaciteit DF12: 230 stuks/minuut

Uw voordelen:
- Hoog rendement (slechts 8-10% verlies)
- Arbeidsbesparing
- Grote capaciteit
- Gemakkelijk in onderhoud
- Hoge kwaliteit van het eindproduct
- Snijden zonder gebruik van water
NIEUWE MANGO SCHILMACHINE PL6M (PND)

Arbeidskosten besparen? Wij presenteren met trots deze (semi)automatische schilmachine voor mango's.

Op de foto ziet u hoe fijn en gelijkmatig de PL6M deze vruchten schilt, terwijl ze onderling toch tamelijk veel verschillen van grootte en vorm. Na dit efficiënte schilproces kunnen de mango's eventueel in blokjes/partjes gesneden worden en bijvoorbeeld in snackbekers als ready-to-eat fruithap naar de klant.

Wij (Murre Techniek b.v.) zijn dealer van de Italiaanse PND schil- , snij- en ontkernmachines voor divers fruit zoals appels, peren, kiwi's, sinaasappels, meloenen, ananas enz. Zo nemen wij de verkoop van, alsook de service aan de machines van PND in de Benelux voor onze rekening. Is uw interesse gewekt of mocht u vragen hebben over de nieuwe mango schilmachine PL6M dan kunt u contact met ons opnemen.


Nieuwe Haith machine: Rota-Tip Auto Eject

Het Research & Development team van Haith heeft een nieuw model kisten-kantelaar ontworpen, de Rota-Tip Auto Eject. De belangrijkste kenmerken hiervan zijn hoge capaciteit, robuust, betrouwbaar, complete kist-lediging en nagenoeg onderhoudsvrij.

Omdat de Rota-Tip zo robuust is geconstrueerd is deze uitermate geschikt voor het zwaardere werk. Hij keert de kist in zijn totaliteit om zodat deze compleet geledigd wordt en er helemaal niets van het product achter blijft. Ook behandelt de Rota-Tip het product met grote voorzichtigheid en is hij vanwege zijn hoge capaciteit geschikt voor voedselverwerkende lijnen met een constante product toevoer. De kisten kantelaar beschikt over een met rubber beklede voorraad bunker onder de kantel-unit met een brede afvoerband waarvan de snelheid regelbaar is.

De Rota-Tip is voorzien van een roterende band die het product tegenhoudt tijdens het kantelen wat zorgt voor een zachte en voorzichtige product handling.
Dit innovatieve systeem heeft geen hydraulische componenten waardoor mogelijkheid van verontreiniging door olie op het product wordt uitgesloten. Bovendien zijn alle motoren van het type hoog rendement waardoor ze dus kostenbesparend werken.

Er zijn 2 modellen van het gepatenteerde Rota-Tip systeem: het ene model kantelt de kist waarna deze via een rollerbaan de kantelaar aan de zijkant verlaat met een capaciteit tot 35 kantelingen per uur. Het andere model heft de kist na het kantelen op d.m.v. een liftsysteem waarna de lege kist eenvoudig is weg te pakken. Dit model heeft een maximale capaciteit van 30 kantelingen per uur. Beide systemen zorgen voor aanzienlijk minder heftruckbeweging en zijn geschikt voor diverse kistmaten en gewichten.
Murre Techniek in: Zeeland - something different Mosselen op de zeebodem slaan alarm bij vervuiling

Mosselen moeten gaan voorkomen dat een olielekkage uitdraait op een ramp.

Mosselen kunnen een wapen vormen tegen olieverontreiniging van de zeebodem. De weekdieren zijn namelijk 1000 keer zo gevoelig voor vervuiling als sensoren, en koolwaterstoffen in het water nemen ze bijvoorbeeld pijlsnel waar. Het Noorse bedrijf Biota Guard heeft daarom een sensor ontwikkeld die onder meer de hartslag van de mosselen meet. De mosselen worden met sensor en al naar een boorplatform afgezonken, en als hun gedrag verandert gaat er meteen een alarmsignaal naar de centrale, nog voordat de olie ernstige vervuiling kan aanrichten.

Bron: Onbekend blad.

MKB INNOVATIE TOP 100 2013 – MURRE TECHNIEK B.V. NO. 11

De MKB Innovatie Top 100 is de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het MKB en is dit jaar voor de 8e keer gehouden. Op deze Top 100 lijst heeft Murre Techniek B.V. de 11e plaats weten te behalen doordat zij een milieuvriendelijk systeem heeft ontworpen voor het traditionele mosselvissen met behulp van haar EasyFarm Mosselzaadinvanginstallatie. Dit systeem is een combinatie van kweken en oogsten voor het invangen van mosselzaad. Mossellarven hechten zich aan drijvende kweeknetten waarna een speciale oogstmachine het mosselzaad of de mosselen van de netten borstelt of schraapt. In kweekpercelen groeien ze vervolgens uit tot de bekende volwassen consumptiemosselen.

Metaalunie Award: Murre Techniek BV districtswinnaar

Murre Techniek BV is één van de tien districtswinnaars van de Metaalunie Smart Solution Award 2013. Onder toeziend oog van juryvoorzitter Arnold Stokking (Managing Director Industriële Innovatie, TNO) is zij gekozen uit een record aantal inzendingen.

Lees meer9 afbeeldingen
               

Drijvende oogstmachine in Denemarken!

De oogstmachines van onze mossel(zaad)invang-installatie EasyFarm worden in Nederland al jarenlang gebruikt voor het oogsten van mosselen of mosselzaad. Sinds vorig jaar heeft hij ook zijn weg gevonden naar het buitenland. In Denemarken maken diverse mosselkwekers gebruik van de drijvende oogstmachine. De drijvende oogstmachine heeft een hoge oogstcapaciteit, is arbeidsextensief, eenvoudig in gebruik en te vervoeren over land en zee.1 afbeeldingen

NIEUW Haith Polisher - Zeer lage onderhoudskosten!

Haith Tickhill heeft een nieuwe polijstmachine ontwikkeld voor aardappelen, wortelen, andere groenten en zelfs schelpdieren! Het polijsten van uw gewassen of schelpdieren haalt de felle kleur van uw product naar boven en geeft het extra glans. Naast het leveren van een glansrijk eindproduct is de nieuwe Polisher zo ontworpen dat deze zeer weinig onderhoud nodig heeft. Mocht hij toch toe zijn aan een onderhoudsbeurt dan is deze snel en makkelijk uit te voeren, dus tegen zeer lage onderhoudskosten!